Kajakhyra Omberg

Uthyrningen öppnar i juni 2020.
Omberg ligger i hjärtat av Vätterlen, mellan Vadstena och Gränna. Vår uthyrning finns i Hästholmens Hamn, 3km söder om Omberg. Att paddla härifrån till Ombergs grottor tar ca 45-60 min. De flesta väljer att paddla till Älvarumsudde (halvvägs upp längst med berget) och tillbaka, vilket är en tur på ca 4 timmar. Pris 450kr/enkelkajak och 800kr/dubbelkajak.
För mer info och bokning – gå till www.vatternkajak.se

SKU: 102 Categories: , Tags: ,

Description

Vad ingår? Hyr man sin kajak hos Vätternkajak så ingår kajak, paddel, flytväst och kapell (stänkskydd). Ni får även med er en karta över området med tips på strandhugg och sevärda platser. Innan avfärd får ni information om hur man kliver i och ur en kajak, vad man skall tänka på medan man paddlar och vad man gör om en kajak välter.

Tider Vid vår uthyrningsbas i Hästholmen/Omberg är det självbetjäning. Ni får vid bokningstillfället den information ni behöver för att kunna lösa ut kajakerna och allt ni behöver veta för att härlig dag på sjön. Endast dagshyra, ingen timuthyrning. Dagshyra påbörjas valfri tid från kl. 09.00, och återlämnar kajakerna på egen hand senast kl.19.00 på kvällen. Ni städar själva ur kajakerna med utrustning som ni får låna av oss – så att kajakerna är redo för en ny tur nästa morgon.

Vad skall man packa med? Kom i bekväma kläder. Det är vanligt att man klär sig för varmt inför paddlingen. Det är oftast inte så kallt när man paddlar nära strandkanten och man håller igång kroppen hela tiden. Tänk på att bomull blir tungt och svårtorkat, bäst är det med funktionskläder eller regnkläder i det yttersta lagret. Tag gärna med någon vattenflaska att ha nära till hands. I dubbelkajakerna finns mindre vattentäta förvaringsfickor för mobiltelefoner eller kameror. Större packning som man inte behöver under tiden man sitter i kajaken stuvas ner i de större facken vid fronten och änden på kajakerna, och nås först då kajaken ligger på land igen. Om man skulle få in vatten i kajaken kan det vara bra att ha med en liten petflaska så att man enkelt kan tömma den på vatten utan att behöva vända den upp och ner.

75% av de som kommer till oss har aldrig tidigare suttit i en kajak.


Reviews (0)

Reviews


There are no reviews yet.

Be the first to review “Kajakhyra Omberg”


Translate »